Uspješan Nu:Write After Summer Party

Ako ste propustili Nu:Write Summer Party, na kojem je u srpnju predstavljen nadolazeći međunarodni festival nove drame Nu:Write Theatre Festival, sada ste imali prigodu za popravni ispit.

Sinoć na Nu:Write After Summer Partyju u atriju Teatra &TD zaživio je bogat zabavni program "Zabava u dva čina" i tako predstavljen ambiciozni projekt koji prvi put u Hrvatsku od 16. do 20. studenoga dovodi devet britanskih trupa i više od 60 izvođača nove britanske drame. 

Prisutne je zabavljao fado sastav As Bruxas Fatais koji je izveo pjesme iz svog novog mjuzikla "Par, nepar", izvrsna flamenco grupa Flamor te DJ-i Mario Kovač i Marmat. Prvih 150 posjetitelja uz kupljenu ulaznicu dobilo je i besplatno pivo, a po brojnim posjetiteljima čini se da je to bio uspješan recept!

Voditeljsku palicu večeri preuzela je Lana Brčić, pjevačica grupe Penguin Radio i upoznala prisutne s programom nadolazećeg međunarodnog festivala u studenom. U nagradnoj igri koju su pripremili organizatori, dva velika balona bačena su na igru posjetiteljima, a unutra je osim bombona i simpatičnih poruka bila i vrijedna nagrada - ulaznica za otvorenje festivala 16. studenog.

Sav prihod od ulaznica bit će iskorišten ponajprije za troškove dolaska gostiju iz Velike Britanije koji predstavljaju vrh aktualne britanske produkcije nove drame, modernog lutkarstva i fizičkog teatra.

Inače na čelu ovog pothvata je Marko Cindrić, 26-godišnji hrvatski glumac koji je posljednje četiri godine proveo u Velikoj Britaniji studirajući glumu na Oxford School of Drama kao jedini Hrvat u povijesti te prestižne dramske akademije.

Više o festivalu saznajte na www.nuwritefestival.com.