Lea i Darija - Dječje carstvo

U Zagrebu je završeno snimanje igranoga filma i TV serije Lea i Darija - Dječje carstvo, redatelja Branka Ivande. Film je snimljen u koprodukciji Hrvatske televizije i Art septime.

Priča je to o sudbini Lei Deutsch i Dariji Gasteiger, djevojčica koje su uoči Drugoga svjetskoga rata u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu, kao članice dječje scene, oduševljavale pjesmom, glumom i plesom. No njihovo sretno djetinjstvo prekinuto je s početkom progona Židova i posljednji židovski transport za Auschwitz, u kojem Lea umire, a Darija poslije, pred partizanima s obitelji bježi u Austriju.

Uz brojne profesionalne glumce, Leu i Dariju utjelovile su mlade svjetske prvakinje u stepu Klara Naka i Tamy Zajec.

Redatelj Branko Ivanda snimao je film na više autentičnih lokacija u gradu Zagrebu i njegovoj okolici te je ovom prilikom okupio i mnoštvo priznatih hrvatskih glumaca. Mogao bi ovo, kazao je Ivanda, biti i prvi glazbeni film nakon Golikova - Tko pjeva, zlo ne misli.

Istovremeno sam sretan i ponosan i tužan. Sretan jer smo snimanje uspješno završili, a pomalo tužan jer je ovom divnom iskustvu došao kraj. Ovo snimanje bilo je jedno nezaboravno putovanje i zahvalan sam svim njegovim sudionicima i cjelokupnom filmskom ansamblu. Svi smo bili kao jedna velika obitelj i izvanredno surađivali, a to će gledatelji sigurno osjetiti, poručio je Ivanda.

Više pogledajte u videoprilogu...