Cameron održao obećanje

Kanadski redatelj znanstvenofantastičnog spektakla Avatar, James Cameron, u nedjelju je u Brazilu posadio prvo drvo u sklopu globalne akcije očuvanja prirode. Cilj inicijative koju su pokrenuli Twentieth Century Fox Home Entertainment i Earth Day Network, međunarodna neprofitna organizacija koja se brine o zaštiti okoliša, jest sadnja milijuna stabala po cijelome svijetu.

Plavo postaje zeleno

Cameron je mladicu autohtone brazilske biljke pau-brasil posadio u parku Ibirapuera u Sao Paulu. Spomenuta biljka simbolizira obnovu šuma i biljnih vrsta koje su umalo pred izumiranjem.

Redatelju koji nam je u Avataru pokazao kako je ljudska invazija gotovo uništila ravnotežu na planetu Pandori, u inicijativi se pridružila i glumica Sigourney Weaver. Cameron je posadio prvo drvo u Brazilu, a milijunto će biti posađeno do kraja godine u jednoj od 15 zemalja koje sudjeluju u akciji.

Time je ispunio obećanje koje je dao najavljujući  s producentom Jonom Landauom Blu-ray i DVD izdanje akcijsko-avanturističkog spektakla. Presretan sam što mogu proširiti ekološku poruku filma u povodu 40. obljetnice Dana planeta Zemlje, rekao je tada Cameron.