Teen Choice Awards 2009.

Tinejdžerska kino senzacija Sumrak apsolutni je pobjednik ovogodišnje dodjele Teen Choice Awardsa.

Vampirska drama osvojila je nagrade u jedanaest kategorija - za najbolju dramu, najbolju romansu, najbolji poljubac i najbolju akciju. Najboljom je glumicom proglašena Kristen Stewart, najboljim glumcem Robert Pattinson (koji je ujedno proglašen i najvrućim glumcem), dok je najboljim negativcem proglašen Cam Gigandet. Najbolji su debitanti i debitantica Taylor Lautner i Ashley Greene. Najboljim je proglašen i soundtrack iz filma.

Ni Miley Cyrus nije loše prošla. Tinejdžerska princeza sa dodjele je kući otišla sa čak šest nagrada - za najbolju TV glumicu, najbolji TV show za Hannah Montana, za najbolju glumicu u glazbenom filmu, najbolji zvižduk, najbolju skladbu za film The Climb te ljetni glazbeni hit za pjesmu Before the Storm.

Domaćini showa, Jonas Brothers, sve su prisutne oduševili izvedbom skladbe Much Better na sićušnoj pozornici koja se pomicala kroz publiku. Bend je osvojio pet nagrada, uključujući i one za najbolje muške šetaće crvenim tepihom te nagradom za vlastiti TV show Jonas.

Počasnu nagradu, onu za životno djelo, osvojila je Britney Spears koja ju je zaslužila uspješnim povratkom nakon privatne i profesionalne krize.

Nagrade su osvojili i Gossip Girl te Zac Efron, Chace Crawford, Leighton MeesterEd Westwick.

Dodjela 11. godišnjih nagrada po izboru teen publike održala se sinoć u Hollywood Gibson Amphitheatre studija Universal. Dodjela će se večeras prikazati na Foxu.