Nautical Channell snima dokumentarni serijal posvećen Hrvatskoj

Od početka lipnja do sredine srpnja na hrvatskom Jadranu jedan od poznatijeg svjetskih TV kanala za nautički turizam Nautical Channel snima putopisno-dokumentarni serijal "Sail Ho! Croatia" od deset epizoda koji će obuhvatiti cijelu hrvatsku obalu, od Istre do Dubrovnika, a emitirat će se ove jeseni, istaknuto je u utorak na predstavljanju tog projekta u Zadru.

Kroz taj serijal predstavit će se 20 hrvatskih destinacija, a očekuje se da će ga vidjeti milijuni gledatelja iz više od 40 zemalja, što je izuzetno važno ne samo za hrvatsku nautiku nego i promociju turizma i zemlje u cjelini, ocijenio je direktor HGK komore Zadar Denis Ikić na predstavljanju tog projekta.

"Sa 3.300 plovila, više od 60 tisuća najmova i gotovo 2,4 milijuna ostvarenih noćenja, Hrvatska je već sada vodeća charter destinacija na svijetu, a slijedeća važna zadaća Komore jest međusobno umrežavanje svih navedenih dionika, s ciljem stvaranja prepoznatljivog proizvoda koji će ravnopravno konkurirati na globalnom nautičkom tržištu i nositi se s mnogo razvikanijim nautičkim destinacijama", naglasio je Ikić.

Serijal priprema produkcijska kuća Amali Doare kao vanjska produkcija Nautical Channela, a gledateljima će na zabavan i privlačan način u svakoj epizodi predstaviti dvije hrvatske destinacije, uz sav relevantan turistički sadržaj, osobito atraktivan nautičarima.

"Cilj je prikazati Hrvatsku u najboljem svjetlu kako bismo privukli što više nautičara, a Nautical Channel je možda i najbolji alat putem kojeg možemo Hrvatsku približiti svijetu", rekao je producent i nositelj projekta Željko Stuić dodajući da će se svaka epizoda emitirati najmanje 15 puta na Nautical Channelu.

Ludovika Anti s Nautical Channela istaknula je pak da će serijal na zabavan i privlačan način predstaviti hrvatske destinacije, sa njihovim eno gastro i drugim ponudama.

I savjetnik ministra turizma Ivo Bašić na predstavljanju u Zadru je istaknuo važnost nautike kao jednog od ključnih proizvoda hrvatskog turizma koji je i u turističkoj strategiji svrstan na visko drugo mjesto, dok je direktorica Turističke zajednice Zadarske županije Mihaela Kadija naglasila da je i u toj županiji nautika sigurno jedan od ključnih turističkih proizvoda.