Upoznajte bilogorske rendžere

Postoji li ljepši i zdraviji obilazak Podravine i od onoga u sedlu? Bilogroski rendžeri, koprivnički konjički klub osnovan prije četiri godine tvrde da ne.

Samo u Podravini i Prigorju je oko 700 konja. Sve donedavno bili su to uglavnom konji u stajama i u njima su uživali samo njihovi vlasnici.

Bilogorski rendžeri izveli su konje na živopisne bilogorske brežuljke, a posebno uživaju u skupnim jahanjima na kojima se okupi do tridesetak jahača. U klubu ima mjesta za sve naraštaje obitelji, od djece do onih u zlatnim godinama.

Na svom putu po bilogorskim konjičkim stazama, a izmjerili su da ih ima 300 km, imaju i već uobičajena stajališta. Jedan od njih je i Jastrebov vrh, seljačko gospodarstvo, koje nudi okrjepu i jahačima i konjima. Nakon višesatnog jahanja po pitomim bilogorskim "bregima" odmor i okrjepa dobro dođu.

Razloge za veselje i slavlje ova ekipa začas pronađe, uspješno prvo jahanje svakako je takva prigoda. Među jahačima ima i glazbenika, pa Bilogrski rendžeri imaju i svoj glazbeni sastav bez kojeg užitak nije potpun.