Plesači iz cijeloga svijeta opet u Poreču

Međunarodni plesni spektakl DanceStar sedmu godinu zaredom održat će se u Poreču i ponovno okupiti više od četiri tisuće vrhunskih plesača iz cijeloga svijeta. Najprestižniji plesni događaj ove će godine biti najveći i sadržajno najbogatiji dosad.

Poreč sedmu godinu zaredom postaje meka svjetske plesne scene. Naime, dosad najveće i sadržajno najbogatije izdanje međunarodnoga plesnog festivala DanceStar održat će se od 20. do 24. svibnja u porečkoj Zelenoj laguni. Brojna natjecanja, radionice i seminari i ove će godine okupiti više od 4000 plesača i plesnih stručnjaka iz više od 20 zemalja svijeta.


Festival DanceStar se već sedam godina održava u Hrvatskoj, a nakon prve godine u Rijeci, preselio se u Poreč. Natjecanje i veliko finale budno prati Međunarodna plesna udruga ESDU (European Dance Union), jedna od najvećih plesnih organizacija u svijetu. Za promociju cijeloga projekta zaslužni su Alen Petelinc, vlasnik riječke agencije EOL Solutions i predsjednik Organizacijskoga odbora festivala, i njegova supruga Tanja. Njihova ideja, ali i hrabrost i vjera u sam projekt, otvorila su vrata mnogim mladim ljudima u plesni svijet, a sigurni su da će i ovogodišnje finale u Poreču otkriti nove talente i pomoći im u njihovom umjetničkom putu i plesnoj karijeri.
Ponosno mogu najaviti da će DanceStar ove godine biti pravi spektakl i to ne samo za plesače i ljubitelje plesa, već i za sve one koji tada posjete Poreč. Grad će tih dana postati veliko kulturno i zabavno središte, a potrudili smo se predstaviti i brojne novitete koji će obogatiti spektakl DanceStar. Pozivam sve da nam se pridruže i krenu zajedno s nama u još jednu plesnu pustolovinu – rekao je Alen Petelinc, predsjednik Organizacijskoga odbora Festivala.Kvalifikacijska natjecanja za veliko porečko finale započela su još u listopadu prošle godine u Južnoj Africi, a svake se godine na DanceStar prijavi više od 50.000 svjetskih plesača. O visokoj razini natjecanja govori i brojka od 20.000 ostvarenih noćenja u predsezoni kao i više od 10.000 posjetitelja dnevno, čime se Hrvatska uspješno pozicionira kao važna svjetska plesna ali i turistička destinacija.

U okviru festivala DanceStar i ove će se godine održati veliko međunarodno finale u plesu DanceStar Finals – World Dance Masters 2015., a finalno natjecanje, kojemu su prethodili kvalifikacijski natjecateljski turniri u Južnoj Africi, Brazilu, Austriji, Njemačkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj, Italiji i Hrvatskoj, održat će se 24. svibnja u novoj gradskoj dvorani Žatika. Odluku o tome tko će ponijeti titulu Dancestar of the Year donijet će stručni žiri uz pomoć brojnih osoba iz društvenoga života Hrvatske.