Veliko finale 189. Samoborskog fašnika

Na 189. Samoborskom fašniku ostalo je još samo odraditi veliko finale ovogodišnje filmsko-fašničke priče. Kome će pripasti Zlatna krafna za najbolja fašnička ostvarenja te kakva će biti sudbina Princa Fašnika saznat će se danas (utorak, 17. veljače) od 18.30 kad prema središnjem trgu kreće povorka i revija nominiranih u kategorijama mjesnih odbora te pojedinačnih i grupnih maski.Mjesto u finalu izborilo je ukupno 16 maštovitih maškara, a najuspjelijoj će pripasti i glavna nagrada teška 17 tisuća kuna za pojedinačnu masku, odnosno 21 tisuću za grupnog pobjednika. Svoje Zlatne krafne preuzet će i predstavnici Pavučnjaka, Celina i Hrastine kao pobjednici ovogodišnjeg natjecanja mjesnih odbora. Na glavnoj pozornici dodijelit će se i Fašničke galge u kategoriji Dajem život za Fašnik i Srakino gnezdo za najbolje uređene ugostiteljske objekte.

Suđenje Princu Fašniku ove će godine proći u skladu s dok jednom ne smrkne, drugom ne svane jer dok će se njega optužiti za sve loše što nam se dogodilo u zadnjih godinu dana, Princeza Sraka planira iskoristiti inauguracijske trendove i ustoličiti se kao njegova zakonita nasljednica.Hoće li u tome i uspjeti, vidjet će se u završnom dijelu fašničkog programa, a jedno je sigurno – i ovaj put će finalna svečanost biti popraćena spektakularnim vatrometom. Za glazbeni vatromet zadnjeg dana 189. Fašničke republike pobrinut će se Stampedo na središnjoj pozornici te Lidija Bačić i Fini dečki u fašničkom šatoru.

Utorak, 17. veljače, posljednja je ovogodišnja prilika za norenje pod maskama, a po običaju svi programi u Fašničkoj republici su besplatni, baš kao i parkiranje nakon 15 sati, tako da su dobrodošli svi, motorizirani, maskirani i nemaskirani.