Valentinovska noć pod zvijezdama

Ako još nemate planove za Dan zaljubljenih, povedite dragu osobu danas ili sutra na romantično Valentinovo pod zvijezdama u planetariju Tehničkog muzeja.

U planetariju vas čeka zvjezdano nebo s mjesečinom, uz interesantno predavanje uvijek romantično raspoloženog Ante Radonića, voditelj planetarija. Tema predavanja u petak i subotu u 18 sati je Valentinovska noć pod zvijezdama.

Svake godine Valentinovska noć je drugačija. Ove godine je posebna. Saznat ćemo koji su planeti sada u povoljnom položaju za promatranje golim okom i vidjet ćemo gdje se oni upravo nalaze. Planet Jupiter sada se vidi tijekom cijele noći i sasvim ga je lako pronaći na nebu. Venera se upravo nalazi prividno sasvim blizu planeta Marsa.

Upoznat ćete razn zviježđa i potražiti najljepše zvijezde našeg neba. U tijeku jednog sata doživjet ćete promjene koje se na nebu odigravaju u tijeku jedne cijele noći.

Istovremeno, zanimljivi događaji odigravat će se daleko od Zemlje. Europska međuplanetarna letjelica Rosetta upravo na dan Valentinova ima zadatak ostvariti rekordno nisko nadlijetanje kometa Čurjumov-Gerasimenko, kometa oko kojeg kruži već mjesecima.

Bez obzira kakvo bude vrijeme, u kupoli planetarija doživjet ćete zvjezdano Valentinovo s mjesečinom…