Otvoren četvrti festival kave i čokolade

Četvrti Zagreb Coffee & Chocofest, koji je otvoren u prostoru Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU), osim bogatog izbora kave i čokolade ove godine predstavlja i opremu za pripremanje i posluživanje kave (mlinci, aparati, šalice, ), kao i slastice, likere, kozmetike, knjige, vino.

Prelaskom u prekrasno zdanje Meštrovićevog paviljona inspiracija festivala postala je veća. Tako je prošle godine festival posjetilo više od sto tisuća ljudi iz cijele regije, poručila je organizatorica festivala Sanja Bančević i svima poželjela dobrodošlicu.

Slovenski slastičar, gastro bloger, umjetnik i "doktor za čokoladu" Gorazd Potočnik izložbom je predstavio kolekciju slika od čokolade pod nazivom Moj čokoladni izgled okusa. I drugi su umjetnici različitim tehnikama predstavili čari čokoladnog i kava artizma.

Na vanjskom platou posjetitelji će se moći zagrliti i slikati s velikim Zagreb Coffee & Chocofest srcem promjera tri metra.

Pripremljen je i mađioničarski program za djecu, za ljubitelje životinja "Pasja pekarna HOV HOV" pripremila je pseće poslastice, a jedna od radionica Carving prezentirat će umjetnost rezbarenja voća i povrća za sve kreativce.

ART programom predstavljena je izložba slika od čokolade i kave, a održat će se i predavanje o utjecaju kave i čokolade na zdravlje: Putovanje u vremenu na kockici čokolade i zrnu kave.

Upriličene su i radionice latte art tehnike - umjetnosti slikanja u šalici kave, Cake design radionica izrade i ukrašavanja slastica, Cognac & Chocolate radionica spajanja konjaka i čokolade, Wine & Chocolate radionica spajanja vina i čokolade, Cigar Club - kultura pripreme i pušenja cigara u spoju s čokoladom.

Festival traje do 15. veljače.