U varaždinskom HNK održan sjajni bal

U varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu sinoć je održan 21. Varaždinski sjajni bal u organizaciji Hrvatsko-austrijske kulturne zajednice. Postao je jedan od najvažnijih društvenih događaja u gradu, ali i jedan od projekata na temelju kojih se Varaždin kandidirao za Europsku prijestolnicu kulture 2020.

Varaždinski sjajni bal je jedini u Hrvatskoj, to je tradicija koja podsjeća na vremena kad je Varaždin bio bogat balovima. Gradovi s tako bogatom tradicijom kao što je ima Varaždin moraju shvatiti da bal nije trošak već ulaganje u kulturu, rekla je predsjednica Hrvatsko-austrijske kulturne zajednice Ingeborg Jurić.


Bal je valcerom otvorio gradonačelnik Goran Habuš sa suprugom. Među gostima je bila i veleposlanica Republike Austrije u Hrvatskoj, Andrea Ikić-Böhm, koja je istaknula da voli Varaždin i vrlo rado ovamo dolazi.U bogatom programu 21. Varaždinskog sjajnog bala sudjelovali su Big band Bad Gleichenberg sa solisticom Ulrikom Tropper, Varaždinski komorni orkestar sa sopranisticom Ivanom Lazar, solisti Baleta HNK u Zagrebu Edina Pličanić i George Stanciu, prvaci Hrvatske u latinsko-američkim plesovima varaždinski par Iva Risek i Vedran Sraga, Varaždinska građanska garda, Podkalnički plemenitaši i Studio baroknog plesa.