'Takva su pravila' nagrađen u Francuskoj

Film "Takva su pravila" redatelja i scenarista Ognjena Sviličića osvojio je nagradu žirija na šestom Festivalu europskog filma Les Arcs, koji se održao od 13. do 20. prosinca u francuskim Alpama.

Sviličićev film već je ostvario uspješnu festivalsku karijeru, najnovija nagrada osma mu je po redu - nakon priznanja dobivenih u Veneciji u programu Horizonti te na festivalima u Varšavi, Cottbusu, Stockholmu i Minsku, izvijestio je u subotu Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Drama "Takva su pravila" prati bračni par, roditelje, koji se nakon proživljene tragedije suočavaju s hladnim birokratskim sustavom, utemeljenom na krutim pravilima koja im nimalo olakšavaju situaciju.

Glavne uloge u filmu imaju Jasna Žalica i Emir Hadžihafizbegović, za koju je nagrađen u Veneciji, te Hrvoje Vladisavljević.

Festival europskog filma Les Arcs je opsegom filmskog i industrijskog programa trenutno jedno od najvažnijih mjesta za promociju europskih kinematografija i umrežavanje europskih filmaša.

Producenti su Damir Terešak (MaXima Film, HR) i Janja Kralj (KinoElektron, FR), a koproducenti Nikolina Vučetić Zečević (Biberche Productions, SR) i Svetozar Ristovski (Trice Films, MK).

Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Hrvatske radiotelevizije i francuskog Nacionalnog centra za kinematografiju (CNC) fonda Aide aux cinemas du monde.