Princ William i Kate doputovali u New York

Britanski princ William i supruga Kate doputovali su u nedjelju u svoj prvi posjet New Yorku koji će uključiti posjet centru za dječji razvoj u Harlemu te muzeju i spomeniku stradalima u terorističkom napadu 11. rujna 2001. na New York.

Tijekom posjeta par će se nakratko razdvojiti kad će William u ponedjeljak otići u Washington na susret s američkim predsjednikom Barackom Obamom u Bijeloj kući. Princ će također sudjelovati u Washingtonu u radu konferencije o krijumčarenju slonovače.

Prva dama New Yorka Chirlane McCray pratit će vojvotkinju Kate na susret s mladima u Northside centru za dječji razvoj u Harlemu koji pruža usluge obiteljima koje žive u visokorizičnim četvrtima. Centar, čiji je cilj borba protiv rasizma, utemeljili su znanstvenici čija se istraživanja spominju u odluci američkog Vrhovnog suda o neustavnosti segregacije u javnim školama.

U ponedjeljak navečer kraljevski par će biti u Brooklynu na košarkaškoj utakmici između Brooklyn Netsa i Cleveland Cavaliersa u Barclays centru.

Princ William i Kate susrest će se među ostalim i s bivšom državnom tajnicom Hillary Rodham Clinton i njezinom kćeri Chelseom koja je nedavno također postala majka.

Svoj posjet završit će dobrotvornom večerom u Metropolitan muzeju za umjetnost u utorak navečer na kojem će se prikupljati donacije za škotsko sveučilište St. Andrews na kojem se kraljevski par upoznao i diplomirao.