'Always Look On The Bright Side Of Life' najtraženija na sprovodima

Vesela pjesma iz filma Bryanov život legendarne grupe britanskih komičara Montyja Pythona - Always Look On The Bright Side Of Life, najtraženija je na sprovodima u Velikoj Britaniji, pokazalo je istraživanje provedeno na 30.000 sprovoda.

Ta je pjesma s prvog mjesta istisnula legendarnu stvar Franka Sinatre My Way, najtraženiju čak 12 godina zaredom, koja se ove godine našla na petom mjestu, prenosi BBC News.

Always Look On The Bright Side Of Life napisao je Eric Idle za film Bryanov život, 1979. zabranjen u Norveškoj i Irskoj.

Pjesma koju je Eric Idle pjevao na ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara u Londonu 2012., skočila je s 13. mjesta, gdje se nalazila prije tri godine, na prvo mjesto ove godine.

Studija je pokazala da je Elvis Presley najtraženiji solo pjevač, a najpopularnija grupa je Queen s pjemama Who Wants to Live Forever i Dont Stop Me Now"
U top deset našle su se i pjesme pojedinih popularnih TV serija, poput Mućki.

Operacijski direktor organizacije The Co-operative Funeralcare rekao je da se radi o generacijskom pomaku u stavovima prema pogrebima i izboru muzike koja će na njima svirati te dodao da je glazba postala toliko važan dio u ljudskim životima da je njen izbor bitan i na sprovodima.

U međuvremenu, tradicionalne himne, nogometne himne i klasične pop pjesme nastavljaju biti u vrhu popisa pogrebne glazbene ljestvice, poput The Lord is My Shepherd, tematske pjesme britanskog nogometnog programa Match of the Day i Angels Robbieja Williamsa u topu 10.

No, u studiji koju je provela organizacija The Co-operative Funeralcare, više od 84 posto direktora pogrebnih poduzeća reklo je da tradicionalni i klasični komadi padaju u popularnosti brže od bilo koje druge vrste glazbe.