Vicenzo Cantiello iz Italije pobjednik Izbora za dječju pjesmu Eurovizije

Pobjednik Izbora za dječju pjesmu Eurovizije je Italija, odnosno 11-godišnji Vicenzo Cantiello. Druga je Bugarska, treća Armenija.

Ovogodišnji Izbor za dječju pjesmu Eurovizije (Junior Eurovision Song Contest 2014) održao se na Malti, točnije u hali brodogradilišta Malta Shipbuilding u lučkom gradiću Marsi blizu glavnoga grada La Vallette.

Hrvatska predstavnica Josephina Ida Zec, umjetničkog imena Josie, nije imala uspjeha. Nastupila je s pjesmom Game Over, za koju je napisala glazbu i tekst. 


Prvi put u povijesti ovog glazbenog natjecanja odlučeno je da domaćin ne bude samo jedan grad nego cijeli otok.

Nakon sedmogodišnje stanke, na 12. dječjoj verziji najpopularnijeg europskog glazbenog natjecanja sudjelovala je i Hrvatska koja je posljednji put nastupila 2006. u Bukureštu kada nas je predstavljao Mateo Đido s pjesmom Lea.

Hrvatska se vratila kao zemlja s titulom prve pobjednice - pobijedila je na prvom JESC-u održanom 2003. u Kopenhagenu, naš predstavnik te trijumfalne 2003. godine bio je Dino Jelusić s pjesmom Ti si moja prva ljubav.

Na Izboru za dječju pjesmu Eurovizije ove godine natjecalo se 16 zemalja, od kojih su tri sudjelovale prvi put: Italija, Crna Gora i Slovenija. Uz Hrvatsku, sudjelovale su Armenija, Bjelorusija, Bugarska, Cipar, Gruzija, Italija, Malta, Crna Gora, Nizozemska, Rusija, San Marino, Srbija, Slovenija, Švedska i Ukrajina.                                                         Josephine Ida Zec (Foto: Dario Njavro)
Hrvatska predstavnica Josephine Ida Zec umjetničkog imena Josie boje Hrvatske branila je pjesmom Game Over, za koju je napisala i glazbu i tekst, a na sceni su joj se pridružili plesači Sven Sever i Eros Bukal.

Prijenos JESC-a 2014 komentirali su  HTV-ov voditelj emisija za djecu Ivan Planinić i frontmen grupe Pavel - glazbenik Aljoša Šerić.