Hendrixove rijetke instrumentalne snimke na vinilu

Dvostruki album Hendrixovih rijetkih instrumentalnih studijskih snimki Hear My Music bit će objavljen na 200-gramskom vinilu 28. studenoga, na Dan prodavaonica ploča, piše Rolling Stone.

Glazba gitarističkog virtuoza Jimija Hendrixa obuhvaća njegova kreativna istraživanja koja je snimio u prvoj polovici 1969. kao solo demo snimke te neobaveznu svirku u slobodnoj formi s rock grupom The Jimi Hendrix Experience.

Među 11 pjesama nalaze se i dvije verzije Valleys of Neptune, uključujući onu koja sadrži Hendrixov solo na električnoj gitari te drugu u kojoj svira na klaviru. Među pjesmama su i needitirane verzije singlova Drone Blue i Jimi/Jimmy Jam. Obje su originalno izašle na albumu Nine to the Universe iz 1980.

Dvostruki album izdat će Dagger Records (Experience Hendrix LLC's bootleg izdavačka kuća). Uz Hendrixovu sestru Janie Hendrix ostvarenje su producirali i inženjer Eddie Kramer te Hendrixov ekspert John McDermott.

Posthumna izdanja albuma The Cry of Love i Rainbow Bridge objavljenih 1971., doživjela su reizdanja ove godine kao novi remasterirani CD-i te digitalna izdanja.