Šestorica Izraelaca plivala od Cipra do Izraela

Šestorica Izraelaca koji su 5. listopada pošli s Cipra želeći srušiti svjetski rekord u plivanju na otvorenim vodama, uspješno su završili pothvat stigavši u subotu u izreaelsku luku Herzliyu pošto su preplivali 380 km.

Ta je hrabra šestorka pod pokroviteljstvom izraelske nevladine organizacije za borbu protiv oneščišćenja mora krenula iz Paphosa, na jugu Cipra, plivajući na smjenu po sat vremena tijekom pet dana stigla u Izrael.

'Srušili smo svjetski rekord u najduljoj plivačkoj štafeti i u plivanju na otvorenim vodama: 380 km između Cipra i Izraela', istaknuli su u priopćenju. 'Dosadašnji svjetski rekord koji su ostvarili Amerikanci bio je 366 km i odlučili smo prihvatiti izazov.', rekao je jedan od plivača Oded Rahav.

Sudionici su rekli da su ovaj put imali problem s meduzama,s temperaturom mora, plivali su bez zaštitnih odijela i s mnoštvom plastičnih vrećica oko njih, što je bilo nepodnošljivo kako su izjavili.

Plivači u dobi od 41 do 66 godina pripremali su se godinu dana i nosili uređaje koji su bilježili tijek njihova pothvata kako bi ga Guinnesova knjiga rekorda poslije mogla potvrditi.