Brigitte Bardot u nedjelju slavi 80 godina

Ikona pedesetih i šezdesetih godina Brigitte Bardot, koja danas živi pustinjački uz životinje, u nedjelju slavi 80 godina.

Moj prvi život omogućio mi je da uspijem u drugom. Da nisam bila Brigitte Bardot, poznata u cijelom svijetu, nikad ne bih mogla učiniti ni desetinu onoga što činim za životinje, rekla je za agenciju France presse.

                     
                                                                 Iz filma I Bog stvori ženu
 
Na filmu je debitirala 1952. godine. Vrtoglavi uspon BB, jedne od najsjajnijih zvijezda francuskog filma, počeo je nakon filma I Bog stvori ženu, koji je 1956. snimio njezin tadašnji suprug Roger Vadim. Tada je proglašena i najljepšom ženom na svijetu.
Zvijezda s licem Lolite, legendarnih napućenih usana i valovite kose, postala je san muškaraca ali i meta kreposnih koji su u njoj vidjeli opasnost veću od običnog seks simbola, prenosi Hina.

Slijede je horde fotografa pa gubi i najmanju mogućnost za privatni život. Nekoliko puta pokušala je samoubojstvo. Rodila je dječaka kojeg nije željela, a imala je i četiri muža te brojne ljubavne avanture.

                     

Iz svijeta filma povukla se početkom sedamdesetih godina, iako je još uvijek bila na vrhuncu popularnosti. Potom se posvetila zaštiti životinja, nakon što je vidjela reportažu o lovu na tuljane.

Danas živi na jugu Francuske, na imanju La Madrague u Saint Tropezu, te u unutrašnjosti gdje ima drugu rezidenciju, La Garrigue. Bardot ondje skuplja izgubljene životinje i upravlja zakladom utemeljenom 1986. godine. Više nikog ne viđam, gotovo nikog, priznala je. Ne idem ni frizeru.

Kako su prolazile godine, politički se okrenula desnici i danas kaže da je bliska Marine le Pen kojoj je dala potporu na predsjedničkim izborima 2012.