Appleu neugodno zbog tehničkih problema s iPhoneom 6

Nekoliko dana nakon prvih rekordnih prodaja iPhonea 6, Apple se našao pod pritiskom i morao se ispričati zbog tehničkih problema s novim smartphoneom koji bi se trebali ispraviti u najkraćem roku.

Ispričavamo se zbog neugodnosti na koje su naišli korisnici, izjavila je jučer američka informatička tvrtka Cupertino.

Prva inačica 8.0.1 novog sustava iOS 8, puštena u promet u srijedu, sprečavala je iPhone 6 da se poveže s mrežom i onemogućavala je neke funkcije taktilnog prepoznavanja te ju je tvrtka morala povući nakon nekoliko sati.

Apple koji je obećao brzo puštanje nove inačice kako bi popravio štetu, u noći sa četvrtka na petak na raspolaganje je stavio novu inačicu programa, nazvanu 8.0.2.

Nova inačica sadrži poboljšanja i ispravke i rješava problem koji je pogađao povezanost mreže te Touch ID na iPhoneu 6 i iPhoneu 6 Plus.

Manje od 40.000 iPhonea 6 i 6 Plus zahvaćeno je tehničkim problemima povezanima s iOS 8.0.1, po procjeni Applea o kojoj je izvijestilo više američkih medija.

U očekivanju ispravljene inačice, Apple je ponudio korisnicima privremeno rješenje - ponovno instaliranje prethodne inačice iOS 8 putem njegova softwarea iTunes.