Svjetska premijera Sviličićeva filma na Mostri

Film Takva su pravila hrvatskog redatelja Ognjena Sviličića imao je svjetsku premijeru u natjecateljskom programu Horizonti 71. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji. 

Takva su pravila filmska je priča o zagrebačkoj obitelji koja nakon što im sina pretuče skupina mladića kreće u borbu s ravnodušnim i nezainteresiranim institucijama. Htio sam snimiti uzbudljiv film o anonimnim ljudima i reći nešto o društvu u kojem živimo, društvu koje tolerira i potiče kaos, društvu koje nije briga. Više je istinitih događaja koji su me potaknuli da napišem taj scenarij, rekao je Sviličić.

U glavnim ulogama te hrvatsko-francusko-makedonsko-srpske koprodukcije su Jasna Žalica i Emir Hadžihafizbegović. Uz Hadžihafizbegovića i Žalicu, ostale uloge u filmu tumače Hrvoje Vladisavljević i Veronika Mach. Scenograf je Ivan Veljača, kostimografkinja Katarina Zaninović.

Film je podržan sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Hrvatske radiotelevizije, Filmskog centra Srbije i Filmskog centra Makedonije.

Koprodukcijom s četiri europske države producent Damir Terešak uspio je osigurati ukupni proračun od 8.235.829 kuna, što uključuje sudjelovanje HRT-a s 200.000 kuna i posudbom rasvjetnih tijela.