Supermanov strip dosegnuo 1,7 milijuna dolara

Originalno prvo izdanje strip-serijala Action Comics u kojemu se prvi puta pojavljuju Superman i Lois Lane dosegnulo je na eBayu cijenu od 1,7 milijuna dolara a do kraja kupovnog razdoblja ostalo je još čak šest dana, piše britanski Telegraph.

Primanje ponuda za strip-izdanje Action Comics Number 1 otvoreno je 14. kolovoza s početnom cijenom od milijun dolara, te je dosad zaprimljena 21 ponuda, što je cijenu podiglo na sadašnjih 1,75 milijuna dolara.

Riječ je o vrlo rijetkom izdanju iz 1938. opisanom kao muzejski primjerak zahvaljujući ocjeni devet (od deset) koju mu je dodijelila tvrtka za ocjenjivanje kvalitete stripova Certified Guaranty Company.

Prvo izdanje stripa koji je utemeljio žanr superheroja na dobrom je putu da dosegne raniji rekord originalnog izdanja tog istog stripa, koji je kad ga je 2011. za 2,16 milijuna dolara kupio glumac Nicholas Cage postao najvrjedniji strip svih vremena.

Cageov je primjerak bio nešto lošije kvalitete, iako je također imao ocjenu devet.

Ova se prodaja od ostalih na eBayu razlikuje po tome što prima ponude isključivo od unaprijed odobrenih potencijalnih kupaca.