Marihuana da u kolačima i keksima, ne u lizalicama i bombonima

U specijaliziranim trgovinama u kojima se u američkoj saveznoj državi Washington prodaje marihuana dopuštena je prodaja keksa, kolača i sokova s derivatom te droge, no taj se sastojak ne smije dodavati bombonima, lizalicama i sličnim prehrambenim proizvodima privlačnima djeci.

Washington je druga američka država koja je dopustila prodaju marihuane odraslim osobama u specijaliziranim dućanima od 8. srpnja u skladu sa strogo reguliranim sustavom što su ga 2012. odobrili glasači.

Državni Odbor za kontrolu prodaje alkohola i opojnih sredstava koji regulira poslovanje ovog sektora objavio je pravilnik o pakiranju i etiketiranju prehrambenih proizvoda s marihuanom. 

Strogo je zabranjeno dodavanje konoplje u bombone, lizalice i slične proizvode koji su privlačni djeci, a svi prehrambeni proizvodi koji sadržavaju marihuanu moraju imati etiketu s navedenim sastojcima. Na njima mora biti naznačena količina marihuane, a proizvođač mora jamčiti da je njezin derivat ravnomjerno raspoređen u prehrambenom proizvodu.

Prva američka država koja je legalizirala prodaju marihuane u trgovinama 1. siječnja 2014. bila je Colorado.