Divlje životinje potpomažu modni stil poderanog jeansa

Poderani odjevni predmeti od trapera bez sumnje su in, no svi koji žele biti još više u trendu te istodobno pomoći u prikupljanju novčanih sredstava za očuvanje divljih životinja kupit će traperice koje su poderali lavovi, tigrovi i medvjedi iz zoološkog vrta Kaime u gradu Hitachiju.

Naime, grupa tamošnjih volontera koja djeluje pod nazivom Mineko klub došla je na sjajnu zamisao kako prikupiti novac za očuvanje ovih ugroženih divljih životinja.

Automobilske gume umotali su u tkaninu od trapera te ih bacili u nastambe tigrova, lavova i medvjeda u spomenutom zoološkom vrtu.

Prirodni instinkt predatore je natjerao da se kandžama i zubima bace na nove igračke, ostvarujući na tkaninama jedinstvene dezene s rupama i poderotinama.

Volonteri Mineko kluba od takvih su jeans tkanina sašili tri tipa jedinstvenih traperica pod nazivom Zoo Jeans - lavlji model (L1 i L2), tigrov model (T1) i medin model (B1).

Traperice su od 7. srpnja na online dražbi, a početna cijena bila je 500 američkih dolara. Aukcija je zasad ispunila očekivanja, a traje do 21. srpnja.