Kurt Cobain dobiva vlastiti strip

Život Kurta Cobaina, pjevača i gitariste grunge sastava Nirvana, bit će obuhvaćen u novom stripu koji će u tiskanom i digitalnom obliku izaći 2. travnja, nekoliko dana prije 20. godišnjice njegove smrti, piše Billboard.

Autor stripa je Jayfri Hashim, a strip je dio "Tribute" serije produkcijske kuće "Blue Water Productions" u sklopu koje su već dokumentirani životi Jimija Hendrixa, Johna Lennona, Paula McCartneya, Jima Morrisona i Keitha Richardsa.

Strip će pokriti Cobainovu raniju karijeru i brz uspon među zvijezde koji mu je i prouzročio mentalni i emocionalni razdor. Ovo ne samo da je dobar način da se razumije njegov doprinos glazbi, već se radi i o savršenom oruđu za djecu da o njemu čitaju u drugačijem mediju, komentirao je izdavač Blue Watera Darren G. Davis. Iz naših biografskih stripova sada uče i čitaju u školama i knjižnicama studenti i neodlučni čitatelji, dodao je.

Strip će u digitalnom obliku biti dostupan preko iTunesa, Kindlea, Google Playa, Nooka, Wowioa i ComiXologyja.

Budući stripovi u Tribute seriji stripova bit će posvećeni Freddieju Mercuryju i članovima legendarne grupe britanskih komičara Monty Python.


Podsjetimo, Cobain je pronađen mrtav 5. travnja 1994. u svojoj kući u Seattleu. Prema službenom policijskom izvješću smrt je opisana kao "samoubojstvo sa samozadanom ranom od sačmarice u glavu." Nirvana je samo u SAD-u prodala više od 25 milijuna albuma i više od 50 milijuna u svijetu.