Zagrebačka premijera filma 'Hitac' Roberta Orhela

U kinu Europa održana je zagrebačka premijera filma "Hitac", redatelja Roberta Orhela, a za tri dana kreće i u redovitu kinodistribuciju. Nacionalnu premijeru film, nastao u koprodukciji Kinorame i Hrvatske radiotelevizije, imao je na prošlogodišnjem festivalu u Puli, a od tada je sudjelovao na festivalima u Montrealu, Orašju, Mostaru, Reykjaviku, Montpeilleru i Indiji.

Ova kriminalistička drama priča je o istrazi koja povezuje živote dviju žena nakon jednog slučajno ispaljenog hitca a tri dana kasnije kreće i u redovitu kinodistribuciju. Anita je inspektorica koja se sjajno snalazi u profesionalnom i sasvim dobro u privatnom životu, a Petra je mlada djevojka kojoj bi svakodnevica bila jednostavnija da ne mora skrbiti za majku alkoholičarku. Istraga oko slučajnog hitca ispreplest će njihove sudbine u trenutku kada obje doznaju da su trudne. Na velikim prekretnicama, svaka u svome svijetu i jednako prepuštene same sebi, te će dvije žene tijekom istrage postati bliske.

U glavnim ulogama su Ecija Ojdanić i Iva Babić, a glume i Barbara Nola, Enes Vejzović, Milan Štrljić, Milan Pleština, Alen Liverić, Mia Biondić, Danko Ljuština, Pjer Meničanin, Filip Nola i drugi.

Direktor fotografije je Stanko Herceg, scenograf Bojan Drezgić, kostimografkinja Ivana Zozoli Vargović, majstorica maske Julijana Vušković, montažerka Ivana Fumić, dizajnerica zvuka Dubravka Premar, a skladatelj Daniel Biffel.

U kinu Europa prije samog početka zagrebačke premijere javila se naša Zrinka Turalija Kurtak. Film je pogledala ljetos kada je premijerno prikazan u Puli. Što je rekla pogledajte u videozapisu.