Dizaličarka Katica 'svijet promatra s visine'

Pored istočnog ulaza u Split veliko je gradilište. Niče još jedan, što bi drugo, nego veliki trgovački centar, a među brojnim radnicima na najvišem je radnom mjestu upravo jedna žena. Nije direktorica, ali s punim pravom može reći da svijet promatra s visine.

Na gradilištu kompleksa Mall of Split, vrijednog 177 milijuna kuna, 200-tinjak ljudi radi punom parom. S visine od 45 metara pomaže im dizaličarka Katica. Nakon 20 godina rada u splitskome Škveru, danas je možda jedina žena zaposlena na građevinskoj dizalici u Hrvatskoj.

U Brodosplitu je radila na dizanju čeličnih limova, no danas je posao opasniji, a tereti lakši. Najopasnije je kad puše bura, kaže.

Gospođa Barada osim građevinske, gradi i estradnu karijeru. Kaže kako ima lijep glas, pa vikendom se ne odmara, već pjeva na svadbama diljem Dalmacije.

Majka dvojice sinova s radnim mjestom na velikoj visini, daleko je iznad svog supruga. Dok ona rukuje dizalicom, on je pod morem. Naime, dizaličarkin je bračni partner, profesionalni ronilac.