Detroitski kuhar osmislio meni inspiriran albumom Radioheada

Detroitski kuhar i sommelier Kyle Hanley osmislio je događaj pod nazivom A Night With Kid A, u sklopu kojeg je napravio meni u deset slijedova, a svako jelo inspirirano je pojedinom pjesmom s albuma Kid-A popularnog benda Radiohead objavljena 2000., prenosi Huffington Post.

Večera tijekom koje će u pozadini svirati Radioheadov album koji je i nadahnuo kuhara, održat će se 19. veljače u detroitskom The Elizabeth Theatreu.

Pjesma Tree Fingers inspirirala je Hanleyja da napravi granitu od rajčice (desert koji potječe sa Sicilije i koji je vrlo sličan sorbetu), a pjesma Everything In Its Right Place uparirao je s odreskom prženim u tavi s citrusnim voćem yuzu, prženim rižinim ili staklenim rezancima i ponzu umakom na bazi limunske trave.
Hanleyja, koji je studirao muziku prije nego je postao kuhar, pjesma Kid A nadahnula je za pripremu crne caprese salate, a za janjeće odreske i hrskavo praseće uho inspirirala ga je pjesma The National Anthem.

Pjesmu How to Disappear Completely Hanley je uparirao s poširanom grdobinom, bijelim šparogama, bijelim balzamičnim octom i klicama rotkvice, dok Optimistic s pačjim prsima prženim u javorovom šećeru itd.

Svako jelo prati i alkoholno piće, vino ili koktel koje je odabrao Joseph Allerton slušajući spomenuti album.

Kada sluša glazbu, Hanley kaže da čuje teksture i boje te da mu je prirodno povezivati ih s hranom, a Radiohead smatra, ističe, slojevitim i intuitivnim bendom.

On i njegov poslovni partner razmatraju mogućnost da ovakav event pretvore u serije događaja te da pripremaju takve večere mjesečno, no s različitim albumina. Sjedala za ovu večeru ograničena su na 36 osoba.