Posvojena kći optužuje Woodyja Allena za seksualno zlostavljanje

Posvojena kći Woodyja Allena optužila je američkog redatelja da ju je seksualno zlostavljao kad je bila dijete, izjašnjavajući se prvi put javno o optužbama starim više od 20 godina.

28-godišnja Dylan Farrow, koju je Woody Allen posvojio zajedno s glumicom Miom Farrow kad su bili par, izjavila je u otvorenom pismu objavljenom na blogu New York Timesa da je bila napadnuta sa sedam godina na tavanu obiteljske kuće.

Kad sam imala sedam godina Woody Allen me uzeo za ruku i poveo na slabo osvijetljen tavan na drugom katu naše kuće. Rekao mi je da legnem na trbuh i igram se električnim vlakom svojeg brata. I seksualno me napao, tvrdi mlada žena.

Govorio mi je dok je to radio, šapćući mi da sam dobra djevojčica, da je to naša tajna, obećavajući mi da ćemo ići u Pariz i da ću biti filmska zvijezda, dodala je Dylan.

Dylan tvrdi da je to tada rekla svojoj majci. Godine 1992. Mia Farrow je optužila Allena za napad na Dylan.Glumica je tada bila u žestokom sukobu s redateljem oko skrbništva nad djecom nakon što je otkrila da je Allen u vezi s drugom posvojenom kćeri Soon-Yi Previn, tada 20-godišnjakinjom.

Mia Farrow posvojila je Soon-Yi u prethodnom braku. Woody Allen (78) oženio se njom 1997. Redatelj koji nikada nije krivično gonjen uvijek je žestoko negirao zlostavljanje Dylan Farrow.

Poručio je kako su tvrdnje o zlostavljanju neistinite i sramotne, rekla je njegova predstavnica Leslee Dart.