"Whiplash" osvojio glavnu nagradu na Sundance festivalu

Whiplash, film o konfliktnoj vezi mladog jazz bubnjara i njegova profesora osvojio je glavnu nagradu ocjenjivačkog suda i nagradu publike na 30. festivalu američkog nezavisnog filma Sundance.

U glazbenoj drami Whiplash redatelja Damiena Chazellea glavne uloge tumače Miles Teller i J.K. Simmons. Ovaj film nije bilo lako napraviti i nije ga bilo lako financirati, rekao je Chazelle koji je i lani nagrađen na Sundanceu za kratkometražni film s istom temom.

Glavna nagrada za dokumentarni film pripala je Rich Hillu Tracyja Droza Tragosa i Andrewa Droza Palerma o trojici siromašnih dječaka u istoimenom gradiću u Missouriju.

Najboljim stranim filmom proglašen je triler Matar a un hombre Čileanca Alejandra Fernandeza Almendrasa, a najboljim stranim dokumentarcem Return to Homs Talala Derkija koji istražuje posljedice građanskog rata u Siriji.

Festival Sundance, koji je prije tridesetak godina utemeljio Robert Redford, najveći festival američkog i međunarodnog nezavisnog filma, održava se u Park Cityju u Utahu. Ove godine na njemu će se prikazati više od 120 dugometražnih filmova.