¡Feliz Año Nuevo!

U ovom posebnom, blagdanskom izdanju bloga Vivo Croacia donosimo pregled 2013. godine, ali i očekivanja za 2014. kroz oči mojih kolega iz Međunarodnoga programa Hrvatskoga radija - Glas Hrvatske, za koji surađujem već desetak godina u španjolskoj redakciji.

Glas Hrvatske čine redakcije na hrvatskom, engleskom, španjolskom i njemačkom jeziku. Svakodnevno osim informativnih emisija na stranim jezicima, našim slušateljima predstavljamo i emisije na hrvatskom jeziku, koje su prvenstveno vezane za život i djelovanje Hrvata u svijetu – koji su naši najvjerniji slušatelji.

Zato, svima, a pogotovo našim Hrvatima raspršenima diljem svijeta, želim sretnu novu godinu i svako dobro u 2014.!

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Drukčiji pogled na svakodnevne događaje. Dvije trećine života provela sam u Buenos Airesu, a kako je dio argentinskoga mentaliteta pozitivan odnos prema životu, tako i ja na događaje u Hrvatskoj pokušavam gledati sa svjetlije strane i povlačiti paralele sa situacijom u Argentini. Budući da radim u španjolskoj redakciji Međunarodnog programa Hrvatskoga Radija – na Glasu Hrvatske, imam priliku upoznati španjolsko govorno područje sa događajima u Hrvatskoj preko španjolske verzije ovoga bloga.