Oni su 'Simply the best'

U sklopu jubilarne 15. poslovno-turističke burze Put, održane potkraj prošlog tjedna u Malinskoj na Krku, dodijeljene su godišnje nagrade i priznanja 'Simply the best' za inventivnost i kreativnost u turizmu te doprinos razvoju turističke ponude lokalne zajednice koje zajednički dodjeljuju Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) i redakcija magazina 'Way to Croatia'.

Nagradu 'Simply the best' za najbolji turizam ruralnog područja-OPG u kontinentalnom dijelu Hrvatske dobili su Acin Salaš iz Tordinaca, a na Jadranu agroturizma Kalpić iz Lozovca. Iste nagrade u kategoriji smještajnih objekata s cjelogodišnjim poslovanjem na kontinentu je dobio Hotel Welll iz Termi Tuhelj, a na Jadranu Hotel Aurora na Malom Lošinju.

U kategoriji manifestacija-uprizorenja legendi i povijesnih događaja najbolje su ove godine bile manifestacija na Jadranu Legendfest u Pićanima, a na kontinentu Legenda o picokima u Đurđevcu. Za agencijske programe domaće ponude ovogodišnju nagradu dobila je dubrovačka agencija Guliver Travel, a u kategoriji posebnih priznanja nagrade su dobile manifestacije Renesansni festival u Koprivnici i Romantika u Saloni iz Solina te Ivo Eškinja, dugogodišnji direktor Turističke zajednice Biograda.