Najgori aerodrom na svijetu je na Filipinima

Najgora zračna luka u svijetu po ocjeni putnika u ovoj je godini Ninoy Aquino International Airport (NAIA) na Filipinima, južno od Manile, objavila je internetska stranica posvećena ocjenjivanju kvalitete aerodroma u svijetu.

NAIA je tu ocjenu zaslužio zbog gužvi, podmitljivosti službenika, gramzivih taksi vozača, dugih kašnjenja u letovima, kompliciranih transfera s jednog leta na drugi, prljavih zahoda i prostora za hranu te neljubaznog osoblja.

Internetska stranica SleepingInAirports već 17 godina objavljuje 10 najboljih i najgorih svjetskih aerodroma.

Najbolji aerodrom na svijetu je već 17 godina zaredom zračna luka Changi u Singapuru, koja sve ove godine impresionira putnike udobnošću i drugim kvalitetama. Na drugom mjestu je Incheon u Seulu, a na trećem Schipol u Amsterdamu. Na listi deset najboljih u svijetu su, od europskih zračnih luka, još i Helsinki, Muenchen, Zurich i Frankfurt. Hrvatske zračne luke nisu uvrštene ni u popis deset najboljih niti u deset najgorih u Europi.

Putnici aerodrome ocjenjuju po nizu parametara, od mogućnosti za spavanje do uslužnosti osoblja, čistoće, organizacije presjedanja s jednog leta na drugi i drugih usluga koje olakšavaju njihov boravak, poput prostora za odmor, hrane ili internetskih usluga.