Amerikanac volvom prešao tri milijuna milja

Amerikanac Irv Gordon (74) prešao je u crvenom volvu P1800, kupljenom 1966. godine, rekordnih tri milijuna milja, prenose američki mediji.

Umirovljeni nastavnik znanstvenih predmeta iz Long Islanda, potvrdio je u NBC-ovoj emisiji Today da je u rujnu premašio brojku od tri milijuna prijeđenih milja (4,8 milijuna kilometara) tijekom putovanja na Aljasku.

I godine 2002. gostovao je u spomenutoj emisiji kada je postavio tadašnji svjetski rekord s prijeđenih dva milijuna milja u istom automobilu. Jedanaest godina kasnije, Gordon se i dalje vozi. To je sjajno. Sad sam se već navikao na rušenje rekorda, izjavio je.

Njegov automobil još uvijek ima originalni motor. Prvo kupite kvalitetan automobil, a zatim samo slijediti uputstvo za upotrebu, rekao je Gordon objašnjavajući dugovječnost svog automobila.

Gordon je za deset godina od kupnje automobila prešao 500 tisuća milja budući da je svakodnevno putujući na posao prelazio 125 milja (200 km). Granicu od milijun milja prešao je 1987., a dva milijuna 2002.

Upitan kolika je vrijednost njegova rabljenog vozila, u šali je rekao: Dajte mi dolar za milju i vozite ga kući!