Tonski zapis intervjua s Johnom Lennonom na dražbi

Tonski zapis intervjua s Johnom Lennonom u kojem glazbenik govori o "torturi" koju je predstavljalo snimanje posljednjeg albuma Beatlesa "Let it be" 1969., ponudit će se na dražbi u rujnu.

Jednosatni intervju, dan 1970. u Torontu Howardu Smithu, kritičaru američkog tjednika Village Voice, ponudit će se na dražbi on line od 19. do 26. rujna na www.rrauction.com, uz stotinjak drugih predmeta povezanih s Beatlesima.

"Pakao je, kao što često jest. Svaki put kad proizvodimo nešto to je tortura", kaže pjevač. "Beatlesi nemaju čarobnu moć koju vi ne posjedujete. Svaki put prolazimo pakao kad nešto radimo", dodaje on. "Napeto je svaki put kad se upali crvena lampica za snimanje".

Izašao u svibnju 1970. te u časopisu Rolling Stone svrstan među najbolje albume svih vremena, "Let it be" je velikim dijelom snimljen u Londonu 1969. Za pjevača, ubijena u New Yorku 1980., "Let it be" je "bizaran album" koji odražava trzavice između članova grupe Paula McCartneyja, Georgea Harrisona, Ringa Starra i njega samog. Beatlesi su se razišli 1970.