Turisti, pažljivo čitajte cjenike!

Svi znaju da Venecija zna biti skupa, ali sedmero turista iz Rima doživjelo je gorko iznenađenje kada su za četiri obične kave i tri aperitiva platili račun veći od sto eura.

Mjesto radnje bila je slavna Caffe Lavena na Trgu svetog Marka, gdje je njemački skladatelj Richard Wagner, koji je umro u Veneciji 1883., svakog jutra za života pio kavu.

Turisti su četiri espressa, dva mala 'jegera' i jedan amaro platili 100,80 eura (760 kuna). Ono što ta ekipa, koja je svoj papreni račun objavila na Facebooku, nije primijetila kada je pregledavala cjenik bila je naknada za glazbu od šest eura po osobi, što je u ukupnom iznosu pridodalo 42 eura.

Vlasnici slavne kavane, otvorene 1750. godine, u kojoj svira komorni orkestar dok savršeno odjeveni konobari poslužuju goste, stali su u vlastitu obranu rekavši da su sve cijene otisnute na cjeniku.

Ako im se to činilo preskupo, mogli su ustati i otići, kao što rade i drugi ljudi. Ili su mogli popiti kavu stojeći uz šank, što bi ih koštalo samo euro, rekao je Massimo Milanese, upravitelj Lavene, listu Corriere della Sera.