Obilježena 36. godišnjica smrti Elvisa Presleya

Tisuće obožavatelja Elvisa Presleya bdijenjem su ispred njegova doma Graceland u Memphisu u saveznoj američkoj državi Tennessee dočekale petak kada se obilježava 36. godišnjice smrti kralja rock n rolla.

Uz svijeće, tihu glazbu, vijence cvijeća i Presleyeve fotografije obožavatelji su hodali Vrtom meditacije u Gracelandu gdje su osim pjevača pokopani i njegovi roditelji.

Svake godine bdijenje u Gracelandu završnica je tjedan dana duge komemoracije koja se obilježava glazbenim, filmskim i drugim manifestacijama u čast pjevača, glazbenika i glumca koji je umro 16. kolovoza 1977. od srčanog udara nakon borbe s bolestima i ovisnošću.

Ovogodišnji doprinos komemoraciji je luksuzno izdanje tri CD-a "Elvis at Stax" sa snimkama koje je Presley snimio u tom studiju, prenosi portal International Business Times.  

Prema policijskim procjenama na 36. godišnjicu u Gracelandu očekuje se 35.000 posjetitelja, dok je lani 75.000 odalo počast kralju rocka, a tada su se obožavateljima prvi put obratile i bivša Elvisova supruga Priscilla te kći Lisa Marie Presley.

Elvis Presley, jedna je od ikona 20. stoljeća koji je još za života postao legenda kao glumac i uspješan izvođač pop, blues i gospel glazbe te je najbolje prodavan solo umjetnik u povijesti glazbe snimljene na nosače zvuka.