Twitter hrvatske Vlade među najaktivnijima u svijetu

Istraživački projekt Twiplomacy, agencije Burson-Marsteller (SAD), od 505 analiziranih profila vlada, šefova država, ministara vanjskih poslova i utjecajnih lidera u svijetu pokazao je da je profil hrvatske Vlade na Twitteru među najaktivnijima te se ponovno nalazi na ljestvici 25 najpovezanijih političkih računa na toj društvenoj mreži, priopćeno je iz vladina Ureda za odnose s javnošću.

Vlada Republike Hrvatske na društvenoj mreži Twitter po aktivnosti je zauzela 3. mjesto, odmah nakon Dominikanske Republike i Venezuele. Time je potvrdila status najaktivnijeg računa na Twitteru u Europi i jednog od aktivnijih među vladama i političarima u svijetu, ostavljajući iza sebe Baracka Obamu, Državno tajništvo SAD-a, Bijelu kuću, Europsku komisiju, Ministarstvo vanjskih poslova Velike Britanije, francuske diplomate i mnoge druge.

U istraživanju se profil Vlade RH opisuje kao produktivan, interaktivan i angažiran. Hrvatska Vlada u prosjeku objavljuje oko 33 twita dnevno, od čega se gotovo 50% odnosi na odgovore i komunikaciju s korisnicima. Među najpopularnijim tvitovima su onaj o osnivanju vladina Odjela za online komunikaciju iz siječnja 2012., vijest o službenoj Twitter verifikaciji korisničkog računa Vlade iz travnja 2013. te čestitka i poruka dobrodošlice u povodu ulaska Hrvatske u EU 1. srpnja 2013.

Prema istraživanju, najviše sljedbenika na Twitteru imaju Barack Obama, poglavar Katoličke crkve papa Franjo, Bijela kuća te predsjednik i premijer Turske, stoji u priopćenju hrvatske Vlade.