Pravila ponašanja i hrana u uredu

Uredska pravila ponašanja o jedenju na poslu nalažu da se uklone svi tragovi pripreme i konzumiranja obroka te da se kolege na poslu ne izlaže hrani intenzivnog mirisa, piše autorica više knjiga o lijepom ponašanju Mary Mitchell.

Nepristojno je jesti pred osobom koja u obroku ne sudjeluje, no s druge strane nitko ne očekuje da ćete svog jastoga podijeliti s kolegama ukoliko oni u tom trenutku naiđu, kaže Mitchell.

U slučaju da postoji zajednička kuhinja također postoje pravila. Vaša plastična posuda s hranom u hladnjaku treba biti označena vašim imenom i njezina veličina mora biti takva da ne zauzima polovicu unutrašnjosti hladnjaka. Posude neobilježene imenom i dalje nisu vaše stoga se nemojte poslužiti.

Ukoliko donosite hranu za čitav ured morate to naznačiti porukom ili pozivom da se svi posluže. Pravila čišćenja i održavanja moraju biti jasno napisana i poznata svima te ih se treba pridržavati.

Mikrovalne pećnice ne služe kuhanju na poslu nego podgrijavanju hrane. Pravila pristojnog ponašanja nalažu da stojite uz pećnicu dok vam se hrana ne podgrije a ne da odete i zaboravite na nju. Ukoliko vam hrana u njoj eksplodira zbog toga što niste pokrili posudu dužni ste za sobom počistiti ostatke hrane.

Ista pravila važe i za uređaje za kavu koje za sobom morate očistiti. Pravila pristojnog ponašanja nalažu i da za sobom odmah operete posuđe koje ste koristili a ne da ga ostavite u sudoperu. Proliveno sami za sobom pobrišite jer vaši kolege nisu vaša posluga, niti ste vi njihova, kaže Mitchell.