"Vikend gmazova" u zagrebačkom ZOO-u

U zagrebačkom Zoološkom vrtu ovaj vikend posvećen je gmazovima, pa su u povodu toga 3D slike dviju divovskih zmija osvanule i na ulazu u park Maksimir, a bit će postavljena i izložba "Urbane zmije".

Sutra će se u zagrebačkom ZOO-u obilježiti Svjetski dan kornjača, a u nedjelju u parku Maksimir Međunarodni dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj, na kojem će sudjelovati i ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović.

U edukativnom programu za Svjetski dan kornjača posjetitelji ZOO-a će sutra od 11 do 18 sati moći doznati mnoštvo zanimljivosti vezanih uz kornjače koje žive u Hrvatskoj. Konkretno, u našoj zemlji živi 6 vrsta kornjača po tri kopnene i morske, priopćio je danas ZOO.

U kopnenom dijelu zemlje uz barsku kornjaču i čančaru obitava i riječna kornjača, najugroženija kopnena kornjača. U kreativnom kutku mališani će moći modele kornjača koje žive u Hrvatskoj, izrađivati od gline.

ZOO najavljuje kako ovaj vikend svoj nastavak dobiva i projekt "Prihvati izazov - upoznaj zmije Hrvatske!". Završava natječaj za izradu najveće zmije, a dvije su divovske zmije osvanule i na ulazu u park Maksimir. Na 40 metara četvornih izrađena je 3D slika poskoka i crvenkrpice, pa se posjetitelji mogu fotografirati kraj te, kako ističu, jedinstvene atrakcije u gradu.