Obama poručio napadačima: Pronaći ćemo vas

Američki predsjednik Barack Obama na komemoraciji u bostonskoj katedrali Svetog križa organiziranoj u počast trima poginulima obećao je da će počinitelji napada tijekom maratona kroz taj grad biti "pronađeni" i izvedeni pred sud.

Da, pronaći ćemo vas, da, odgovarat ćete pred pravosuđem. Ako su nas htjeli zastrašiti, terorizirati i uzdrmati vrijednosti koje nas određuju kao Amerikance, mora im biti jasno: izabrali su krivi grad. Možda smo trenutačno posrnuli, ali ćemo se podići i nastaviti dalje. Mi ćemo dovršiti utrku, dodao je Obama.

Istražitelji rade "sustavno i temeljito", rekao je guverner Massachusettsa Deval Patrick. Potrajat će, dodao je, pozivajući Amerikance da budu strpljivi.

Tri dana nakon najtežeg napada u SAD-u nakon 11. rujna, istražitelji nisu obznanili ni motiv ni imena počinitelja te još nisu iznijeli nijednu hipotezu. Policija tvrdi da ima snimku osobe za koju se pretpostavlja da je povezana s napadom, iako još nikoga nije privela. 

FBI je pozvao javnost na suradnju, objavivši desetak fotografija elemenata bombe pronađenih na mjestu eksplozije, među kojima su dijelovi crne torbe, ekspres-lonca te čavli i metalne kuglice.