Noć biologije - javljanje iz tankog crijeva

Biološki odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu od 12 do 23 sata organizira Noć biologije. Budući da je manifestacija u protekle četiri godine izazvala veliko zanimanje, Biološki odsjek PMF-a i ove je godine otvorio vrata svojih laboratorija na trima lokacijama - Botanički vrt, Rooseveltov trg 6  i Horvatovac 102a.

Studenti, asistenti i profesori biološkog odsjeka PMF-a željeli su sa svim zainteresiranim građanima, svih dobnih skupina, podijeliti sve ljepote i neke tajne biologije - znanosti o životu. Stoga su vrata njihovih laboratorija bila otvorena u kasne popodnevne i noćne sate. Nikada nije kasno za učenje, a proučavanje života nikada ne prestaje biti zanimljivo, poručili su.

Na ovoj petoj, jubilarnoj manifestaciji mogli ste otkriti što se krije iz naslova: "Među mužjake se ne guraju, na partenogenezu se furaju", "DNA milkshake", "Wellness u labosu", "Mesojedne biljke - Mala soba strave", "Stanica, mala stvar za mikroskop, velika za čovjeka", "Pustolovina jednog obroka".

Na jednostavan, svima pristupačan i maštovit način svaki je posjetitelj kroz jednostavne pokuse, prezentacije, igraonice, kvizove, kratke filmove i radionice mogao uistinu doživjeti znanost odnosno biologiju kao znanost o životu - u svim njegovim oblicima i ljepoti.

Pogledajte videozapis u kojem je javljanje iz - tankog crijeva!