Hollandeu pojeli devu

Malijske vlasti poklonit će francuskom predsjedniku Francoisu Hollandeu drugu devu pošto su onu prvu ubili i pojeli članovi obitelji kojoj je bila povjerena na čuvanje u Timbuktuu. 

Francuskom predsjedniku deva je poklonjena, kada je posjetio Mali u veljači, u znak zahvalnosti što je poslao francuske vojnike kao pomoć u borbi protiv islamističkih pobunjenika.

Hollande se tada našalio da će mu deva odlično doći za izbjegavanje prometnih zastoja u Parizu. No, "pustinjsku lađu" nije poveo sa sobom nego je povjerio na čuvanje jednoj obitelji u Timbuktuu. 

Čim smo čuli što se dogodilo, namijenili smo mu veću i ljepšu devu, rekao je dužnosnik mjesnih vlasti na sjeveru Malija, prenosi Hina. Nova deva će biti poslana u Francusku. Stid nas je ovoga što se dogodilo. Deva je bila poklon i nije zaslužila ovakvu sudbinu, dodao je.

Ministar obrane Jean-Yves Le Drian bio je zadužen da preko francuskih vojnika na terenu predsjednika informira o tome kako je njegova deva, pa mu je prošli tjedan morao prenijeti i tužnu vijest.