"Halimin put" u Maroku osvojio Grand Prix

Hrvatski film "Halimin put" redatelja Arsena Antona Ostojića na 19. festivalu mediteranskog filma u Maroku osvojio je Grand Prix za najbolji film, a Olga Pakalović dobila je nagradu za najbolju glumicu.

Na festivalu je u natjecateljskom programu prikazano 12 filmova, od kojih je nekoliko već nagrađeno na festivalu u Cannesu, što pokazuje da je Halimin put nagrađen u jakoj konkurenciji, izvijestio je redatelj filma Ostojić.

Filmu Halimin put, nastalom u koprodukciji HRT-a i Arkadene Zagreb, pripala je i nagrada od 6000 eura.

Festival mediteranskog filma održavao se od 23. do 30. ožujka u marokanskom gradu Tetouanu pod visokim pokroviteljstvom marokanskog kralja Muhameda VI.

Nakon nedavnog trijumfa na filmskom festivalu u belgijskom Monsu, gdje je također osvojio Grand Prix za najbolji film, Halimin put dosad je na pet međunarodnih festivala osvojio osam nagrada. Na filmskom festivalu u Puli nagrađen je rekordno visokom nagradom publike.

Nakon festivala u Maroku, film je uvršten u natjecateljske programe još desetak međunarodnih festvala, što počinje s turnejom po Sjedinjem Američkim Državama u travnju i svibnju, gdje će biti prikazan na festivalima u Clevelandu, New Yorku, Los Angelesu i Seattleu.