Pisanica od srca - Koprivnica daruje Orebić

Ususret Uskrsu, „Pisanica od srca", zanimljiv projekt Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije krasit će od danas i Orebić, poznato pomorsko mjesto na poluotoku Pelješcu.

Kao što i priliči mjestu brojnih peljeških kapetana, čije je zlatno doba bilo u onim uzbudljivim vremenima kada se svjetskim morima putovalo uz pomoć vjetra i jedara, pisanica darovana Orebiću oslikana je središnjim motivom jedrenjaka. Pisanica od srca zanimljiv je projekt pokrenut prije pet godina.

Htjeli smo spojiti tradiciju oslikavanja pisanica za Uskrs, sa tradicijom našeg naivnog slikarstva. Napravili smo to na jednom velikom formatu, ove pisanice su visoke malo više od dva metra, tako da funkcioniraju na javnim prostorima, na velikim površinama, objasnio je Zdravko Mihevc, direktor Turističkoga ureda TZ Koprivničko-križevačke županije.

Tako će nakon Zagreba, Vukovara, Dubrovnika i drugih hrvatskih gradova, ali i europskih i svjetskih metropola, od Budimpešte, Beča i Bruxellesa do New Yorka, pisanica od srca krasiti i Orebić.

Ona će biti izložena ispred crkve Pomoćnice Kristove, a u turističkoj sezoni kada nas pohodi veliki broj gostiju, stavit ćemo je negdje na frekventna mjesta, na rivu, na najljepše dijelove Orebića, izjavio je načelnik općine Orebić Tomislav Jurjević.

Na taj će način pisanica postati i svojevrsna orebićka turistička atrakcija.