"Halimin put" trijumfirao u Monsu

Film Halimin put Arsena Antona Ostojića, nastao u produkciji Arkadene Zagreb i koprodukciji HRT-a, trijumfirao je na jednom od najvažnijih filmskih festivala u Belgiji - Međunarodnom filmskom festivalu u Monsu.


Grand prix i nagrada Almi Prici

Osvojio je Grand Prix za najbolji film, Alma Prica nagradu za najbolju glumicu, a poseban žiri fondacije Cinefemme iz Brisela dodijelio je Ostojićevom filmu nagradu za najbolje ostvarenje u programu.

Ceremoniju dodjele nagrada uvodnim je govorom otvorio belgijski premijer Elio Di Rupo. Predsjednik glavnog žirija bio je francuski redatelj Pascal Thomas, a predsjednica ocjenjivačkog suda Cinefemme fondacije francuska glumica Marie Bunel.


Univerzalna priča o pobjedi ljubavi

Odluka o nagradama dočekana je pljeskom dok je film popraćen doista izvrsnim reakcijama i publike i žirija. Ovaj veličanstveni film o ženama i njegova poetska izvedba, izabran u službenoj konkurenciji među 12 projekata, kazuje univerzalnu priču o pobjedi ljubavi nad besmislenošću rata, stoji u obrazloženju dodjele spomenute nagrade fondacije Cinefemme.

To je čak šesta međunarodna nagrada za Halimin put.

Međunarodni filmski festival u Monsu održavao se od 15. do 22. veljače.