I Facebook bio meta hakera

Iz Facebooka su jučer objavili da su bili meta serije napada nepoznate hakerske skupine, no u tvrtki koja je pokrenula najveću internetsku društvenu mrežu kažu kako nema dokaza da su podaci korisnika bili ugroženi.

Prošlog mjeseca otkrili smo da su naši sustavi bili meta sofisticiranog napada, objavila je tvrtka na blogu te dodala da se napad dogodio kada je nekolicina zaposlenika posjetila web stranicu koja je bila ugrožena. Kažu i da oni nisu bili jedina meta napada.

Izjava Facebooka, u kojoj tvrde da imaju više od milijarde aktivnih korisnika diljem svijeta, slijedila je nakon nedavnih cyber-napada na druge istaknute internetske stranice.

Twitter, internetska društvena mreža namijenjena za slanje kratkih poruka, također je u veljači bila hakirana te je oko 250 tisuća korisničkih računa potencijalno ugroženo jer su napadači dobili pristup informacijama, uključujući korisnička imena i e-mail adrese.

I internetske stranice nekih novina, uključujući The New York Times, The Washington Post i The Wall Street Journal bile su napadnute, a te napade neki pripisuju kineskim hakerima.