Ne da im se čekati gradski prijevoz pa kradu aute

Vozači Volkswagenovih automobila, pa čak i onih koji su stari i do trideset godina, u Sarajevu imaju sve više izgleda ostati bez njih, a policija je utvrdila kako se lopovi odlučuju na krađu vozila i zbog toga jer im se jednostavno ne da čekati gradski prijevoz, objavili su mediji u BiH.
Vjerovali ili ne, nerijetko imamo krađe ovih starijih automobila iz jednostavnog razloga što je lopovima mrsko ići na trolejbus pa im je lakše ukrasti auto, kazao je sarajevskom "Oslobođenju" Milan Božić, šef odjela za imovinske delikte ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije.

Kradljivci automobila jednostavno obiju vozilo, odvezu se kamo su naumili i onda ga ostave pokraj ceste gdje ga potom policija slučajno pronađe. No ovakvi bizarni slučajevi tek su vrh ledenog brijega priče koja govori kako je u 2012. godini u Sarajevu ukradeno 41 posto automobila više nego godinu dana ranije.

Rječ je o 729 vozila, a zanimljivo je kako su među njima bila čak 229 automobila tipa Golf II. Lopovima su bili zanimljivi čak i Golfovi I, koji su proizvođeni još 70-ih godina i u današnje vrijeme više pripadaju muzejima nego što im je mjesto na prometnicama, no i njih je ukradeno čak deset.