Najiritantniji izrazi "you know" i "whatever"

"You know" i "whatever" su među najiritantnijim izrazima što ih koriste Amerikanci, pokazalo je istraživanje provedeno telefonom na uzorku od 1.246 odraslih osoba diljem SAD-a.

Četiri najiritantija izraza ili rečenice koje se pojavljuju na popisu tijekom 2012. su: "whatever", koja je uvjerljivo prva na popisu i kao iritantnu ju je navelo 32 posto ispitanih, potom poštapalica "like", koju ne podnosi 21% ispitanih, zatim "Twitterverse" i "gotcha".

"Whatever" je riječ koja drži prvo mjesto iritantnih riječi već četvrtu godinu zaredom. No riječ "seriously", koja je na popisu visoko kotirala prošle godine, ove je godine s njega ispala.

Rezultati pokazuju razlike u razmišljanju pojedinaca po godinama, regijama... Osobe mlađe od 45 i Amerikanci koji žive na sjeveroistoku zemlje osobito mrze riječ "like", a poštapalicu "you know" ne podnose oni koji su prešli 45.

Slične odgovore dali su muškarci i žene, no anketa je pokazala da je bijelcima izraz "you know" dvaput iritantniji nego pripadnicima ostalih rasa, pokazalo je istraživanje.