Limun je saveznik za detoksikaciju

S 19 kalorija na 100 grama limun je dragocjen adut mršavljenja i detoksikacije, a programi mršavljenja preporučuju limunadu ujutro i bez ograničenja cijelog dana, piše agencija France presse.

Svježe iscijeđen limun s toplom vodom natašte je izvrsna navika za stanjivanje i detoksikaciju tijela. Visoki sadržaj vitamina C iz limuna učvršćuje organizam i omogućava izgaranje viška kalorija. Osim što čisti probavni sustav, limun je diuretik - stimulira aktivnost bubrega i pomaže u eliminaciji toksina.

Limun je prirodni utaživač gladi i stabilizira stopu šećera u krvi. Zahvaljujući pektinu, vlaknu koje bubri u kontaktu s vodom u želucu, limun šalje poruku sitosti i odgađa i smanjuje osjećaj gladi. Trebalo bi prije svakog obroka popiti jednu limunadu, a protiv kompulzivnog osjećaja gladi treba udahnuti esencijalno ulje limuna.

Limun natašte čisti jetru i omogućuje bolju probavu. Nekoliko kapi limuna uz obrok će poboljšati probavu, a stanje nakon pretjerivanja tijekom obroka popravit će nekoliko kriški limuna.

Protiv zadržavanja vode ništa nije toliko učinkovito kao limunada natašte. Dijuretske osobine limuna pomažu u eliminaciji vode iz organizma, a time i celulita.