Debljina ga spasila smrtne kazne

Osuđenik na smrt iz Ohija koji ima više od 200 kilograma, uspio je dobiti pomilovanje od guvernera te američke savezne države jer je predebeo za humano pogubljenje injekcijom.

Ronald Post
osuđen je na smrt jer je 1983. prilikom pljačke ubio recepcionarku Helen Vantz. Trebao je biti pogubljen 18. siječnja, no guverner Ohija John Kasich prihvatio je preporuku državnog odbora za pomilovanja.

U preporuci, na temelju koje je Postova kazna preinačena u doživotni zatvor bez prava na otpust, stoji kako je krivnja nesporna, ali i da su njegovi odvjetnici napravili previše pogrešaka tijekom suđenja vođenog prije 29 godina.

Post, koji ima 204 kilograma, nikada nije pred odborom za pomilovanja svoju debljinu isticao kao dodatni argument, već je odvojeno, pred federalnim sudom iznio tvrdnju da bi pogubljenje smrtonosnom injekcijom predstavljalo surovu i neuobičajenu kaznu.

Naime, kako su izjavili njegovi odvjetnici, Postova smrt bi bila 'mučna i spora' jer nakon bezuspešnih pokušaja da mu nađu venu, razmatra se rezervna varijanta pogubljenja - ubrizgavanje smrtonosne supstancije izravno u mišić.